Een bonbon, met een lekkere vulling, die op je tong smelt.
Heerlijk!
Met mijn passie voor bakken heb ik veel baksels uitgeprobeerd.
Zo leek het me ook geweldig om zelf bonbons te kunnen maken.
Dus een jaar of 3 geleden heb ik wat cursussen gevolgd, heb ik veel op internet gegoogeld en ben ik aan de slag gegaan.
En vandaag wil ik een van mijn eigen recepten met jullie delen.
Lust je geen kokos? Kijk hier voor een artikel met recepten voor andere smaken.

Wat heb je nodig?

– 100 gram slagroom
– 250 gram witte chocolade
– 40 gram kokos
– 300 gram melk chocolade
– silicone bonbonvormen
(Deze kun je aanschaffen bij de speciale kookwinkels, maar volgens mij hebben ze ze ook bij de Action.
Je hebt dan natuurlijk wel verschil in de kwaliteit van de bonbonvormen.)

Zet de bonbonvormen klaar op een snijplank.

Smelt de melk chocolade Au Bain-marie.
Hoe je dit doet? Ze een pan met een laag water op het vuur.
Hang hier een kleinere pan boven en doe hier je chocolade in.
Door de hitte van het water en stoom wat er af komt, wordt de pan die er boven hangt warm en zo smelt je chocolade.

Tussentijds beetje doorroeren.
Totdat al je chocolade gesmolten is.

Giet de chocolade in de bonbonvorm, totdat alle vakjes helemaal gevuld zijn.

Met een spatelmes (of de achterkant van een groot mes) zorg je dat alle vakjes helemaal gevuld worden.

Daarna houd je de bonbonvorm ondersteboven boven de pan, zodat al de chocolade er weer uit loopt.
Er blijft dan een laagje achter op de randen van de vorm.
Zorg dat er niet te veel chocolade achter blijft op de vorm, dit doe je door nog even met het spatelmes over de vorm te schrapen.
Als je klaar bent zet je de snijplank met de vormen in de koelkast.

Doe de slagroom en de kokos in een pannetje en ze dit op het vuur.
Als de slagroom kookt (let op, dit is gaat heel snel), zet je het vuur uit en doe je de witte chocolade er bij.
Roer dit net zo lang door totdat alle chocolade is gesmolten. (Je hebt nu een ganache.)

Haal de vormen uit de koelkast en  vul de vorm met de ganache.
(Ik gebruik altijd een spuitzak om de vormen te vullen.
Dit werkt een stuk netter, beter en sneller dan met een lepeltje.)

Zorg dat je hem niet helemaal vol doet, er moet ook nog een laagje chocolade bovenop.

Zet daarna de vormen weer even in de koelkast.
Na ongeveer een kwartiertje is de ganache ook hard en haal je ze weer uit de koelkast.
Giet nu de overige chocolade over de vormen heen en schraap met het paletmes de chocolade er af.
Zo blijft er een laagje chocolade in de vorm zitten.

En zie je net zoals hierboven nog een stukje vulling zitten, doe er dan nog een beetje chocolade op zodat hij helemaal bedekt is.
Zet ze nu weer terug in de koelkast.

Heb je nog chocolade over?
Giet dit dan ook een bakpapier en maar een een plat stuk chocolade van.
Doe er wat spikkels of versiersels op en laat het hard worden.
Breek ze in stukken en je het heerlijke chocolade!

Na een paar uurtjes in de koelkast te hebben gestaan kun je de vormen er uit duwen en heb je heerlijke bonbons.
Leuk voor als er visite komt, of om cadeau te geven!

Bewaar de bonbons in de koelkast.
De meeste chocolatiers zeggen dat dit slecht is voor de bonbons, maar met mijn recept zijn ze juist lekkerder uit de koelkast.

Heb jij wel eens zelf bonbons gemaakt?

Geertje

10 Comments on Zelf (Kokos) Bonbons Maken…

  1. Het ziet er nog wel redelijk makkelijk om te doen. Ik wil het heel graag een keer proberen. Ik heb wel een keer raw chocolate fudge gemaakt. Die waren ook erg lekker. Ik ben alleen bang dat wanneer ik hier al mijn liefde en energie in steek, mijn man ze in één keer weer op eet. haha.

    • Hahah, hier overleven de bonbons het ongeveer een dag of 3… Best snel, maar ja, zelfs de meiden vinden ze lekker… Aan de andere kant, heb je dan weer eer van je werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *