Het is weekend en Pasen.
Dus tijd om een nieuw recept uit te proberen met de Airfryer!
Deze keer wil ik graag met jullie het recept voor Sticky Cinnamon Rolls delen…
Een super lekker (maar ook oh zo slecht) plakkerig broodje.
Iedereen hier thuis is er dol op!

Wat heb je nodig:

– 5 gram kaneel
– 50 gram walnoten
– 120 gram roomboter
– 150 gram bruine basterdsuiker
– 60 gram maple syrup
– 1 grote rol croissantdeeg van Danerolle

Hoe maak je het:

Doe de roomboter, de kaneel, de maple syrup en de bruine suiker in een pan en laat het smelten tot een geheel.
Kijk uit dat het niet gaat verbranden!
Hak ondertussen de walnoten fijn en rol het deeg van de croissants uit.
Verdeel de helft van de saus over het deeg en strooi alle walnoten er op.
Rol hem daarna op.

Doe de rest van de saus in een met bakpapier bekleedde springvorm.
Snijd plakken van het deeg en leg deze op de saus.
Als de bodem bedekt is bak je de Cinnamon Rolls af.

Bakken:

In de oven:

Bak ze ongeveer 15 – 20 minuten af op 200 graden.

In de Airfryer:

Bak ze ongeveer 5 – 7 minuten af op 200 graden.
(let er wel op dat het bakpapier niet tegen het verwarmingselement aan komt, dan verbrandt het…(zoals bij mij…beginnersfout hihi))

Serveren:

Als je het bakblik uit de oven haalt laat je het even afkoelen.
Dan leg je er een bord bovenop en draai je het bakblik om.
De Sticky onderkant komt dan bovenop te liggen.

Eet Smakelijk!

Geertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *