Sinterklaas is weer in het land,
en dan mag ik eindelijk weer met speculaaskruiden gaan bakken.
(Dat kan ik natuurlijk het hele jaar door doen, maar in deze tijd van het jaar is het niet “gek”, hihi)
Daarom maakte ik dit weekend een super lekkere speculaascake met witte chocolade er over.
En als finishing touch ook nog wat kruidnoten!
Hieronder kun je het recept vinden…

 Wat heb je nodig?

200 gram cakemeel
200 gram boter
200 gram lichte bruine basterdsuiker
4 eieren
20 gram koek- en speculaaskruiden
150 gram witte chocolade
een paar kruidnoten

Hoe maak je het?

Doe de boter, de suiker en de kruiden in een kom en mix dit tot een geheel.
Doe een voor een de eieren erbij en zorg dat ze goed gemengd zijn.
Spatel als laatste met de hand de cakemeel door het beslag.

Doe het beslag in een ingevet cakeblik en bak de cake ongeveer 60 minuten op  160°C.

Als de cake is afgekoelt haal je hem uit het blik.
Smelt de chocolade en laat hem weer iets dikker worden.
Giet hem dan voorzichtig over de cake.
Strooi er wat stukjes kruidnoten op en laat de chocolade hard worden,
en klaar is je cake…

Eet Smakelijk!

Geertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *