Nee… Dit zijn geen speculaasjes.
Maar heerlijke zachte koeken met speculaas kruiden er in.
Speculaas Koeken dus.
Zeker de moeite waard om eens te maken!
Hieronder vind je het recept…

 

Wat heb je nodig?

250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 ei
125 gram boter
50 gram donkere basterdsuiker
50 gram witte basterdsuiker
snufje zout
1 theelepels speculaaskruiden
30 milliliter honing

Hoe maak je ze?

Doe alle ingredi├źnten bij elkaar en mix ze met een mixer met deeghaken tot een stevig deeg.
Leg het deeg op een (met bakpapier beklede) bakplaat.
Duw het plat tot ongeveer 1 cm.
Bak het daarna 155 graden, ongeveer 25 minuten.

Snijd de koek met een pizzasnijder (of mes) in stukken als deze nog warm is!
En klaar zijn je koeken….

(helaas is het me niet gelukt een mooiere foto te maken want ze waren al bijna op voordat er goed licht was!)

Geertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *