Zodra de herfst begint,
zijn er weer volop speculaas producten te koop!
Zo ook de speculaas boterkoek.
En aangezien ze daar hier in huis dol op zijn,
heb ik deze zelf gemaakt vanmorgen!

Wat heb je nodig voor (speculaas) boterkoek:

– 250 gram bloem
– 200 gram suiker
– 200 gram gezouten roomboter
– 1 ei

Voor speculaas boterkoek doe je er gewoon een flinke eetlepel speculaaskruiden doorheen!
(de speculaaskruiden hoef je niet zuinig mee te zijn, hoe meer kruiden, hoe meer speculaassmaak)

Ik heb zelf deze keer 2 delen gemaakt.
Een deel met kruiden (links) en een deel zonder kruiden (rechts).

Klop het ei los.
Doe de zachte roomboter, de helft van het ei, de suiker, de bloem en eventueel de kruiden in een kom,
en mix het allemaal door elkaar!

Vet een bakblik in of bekleed het met bakpapier.
Doe het deeg er in en maak het met een natte lepel glad.
Smeer wat losgeklopt ei er overheen,
en maak met een vork streepjes op de bovenkant!

Bakken:

In de oven:
bak de boterkoek op 180ºC,
ongeveer 25 minuten.

In de airfryer:
bak de boterkoek op 180ºC,
ongeveer 12 tot 15 minuten.
(let wel op het bakpapier, als je dit gebruikt, dat het niet tegen de bovenkant aan komt)

Veel plezier met maken,
en eet smakelijk!

Geertje

2 Comments on Speculaas Boterkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *