Iedere keer als we in Oostenrijk zijn,
en we gaan eten bij het restaurant in het dorpje,
bestel ik als toetje een heerlijk Lava Cake met cashewnoten ijs er bij…
Heerlijke combi waar ik echt iedere keer weer heel erg van geniet!

Maar om nu iedere keer te wachten tot we weer in Oostenrijk zijn,
met het eten van dat heerlijke toetje…
Dat duurde me iets te lang.
Dus probeerde ik afgelopen kerst zelf Lava Cake te maken…
Met een perfect resultaat!
Zo goed, dat ik ze daarna ook nog een aantal keer thuis heb gemaakt…

En omdat het zo verschrikkelijk lekker is….
Deel ik het recept graag met jullie.
Voor zowel bereiding in de oven als in de AirFryer!

Wat heb je nodig (voor 8 cakejes):

– 100 gram pure chocolade
– 90 gram suiker
– 50 gram bloem
– 100 gram boter
– snufje zout
– 3 eieren
– 8 witte chocolade blokjes
– boter om schaaltjes in te vetten
– cacaopoeder
– 8 souffléschaaltjes  van ongeveer 70 ml
(ik heb deze schaaltjes gekocht)

Hoe maak je het:

Smelt de chocolade en de boter.
Dat kan in de magnetron (met veel roeren tussendoor) of Au Bain-Marie.
Laat het daarna een klein beetje afkoelen.

Vet de Souffléschaaltjes in en bestrooi ze daarna met de cacaopoeder.
Zorg dat alles bedekt is zodat de Lava Cake er later goed uit kan vallen.

Klop de eieren, samen met de suiker heel erg luchtig.
Voeg daarna de gezeefde bloem en zout toe,
tot alles goed gemengd is.
Meng als laatste de gesmolten boter en chocolade er bij en meng tot een geheel.
Doe het daarna in een spuitzak en leg deze voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Vlak voordat je ze gaat eten maak je de schaaltjes op…

Verdeel de helft van het beslag over de schaaltjes.
Leg nu in ieder schaaltje een blokje witte chocolade.
En verdeel de andere helft.

Bakken:

In de Airfryer

Bak ze ongeveer 6 minuten af op 180 graden.
De schaaltjes kun je gewoon in het mandje zetten.

In de oven

Bak ze 8 minuten af op 210 graden.
Wel eerst de oven even voorverwarmen.

Ga even met een lepel voorzichtig langs de randen en draai het schaaltje om op een bord.
Als het goed is kun je nu het schaaltje omhoog tillen en blijft het cakeje op het bord liggen.

Eet Smakelijk! 

Geertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *