Afgelopen week kreeg ik veel vragen over hoe ik de “ijsstukken” had gemaakt,
die op de dessert table bij Laura’s Frozen Party lagen!
Daarom vandaag een korte How To….

how to frozen theme candy bark

Een Candy Bark is in Nederland nog niet heel bekend.
Het is eigenlijk een grote (chocolade)reep, die je helemaal zelf samenstelt.
Dit kun je doen met chocolade, candy melts, koekjes, strooisels en nog veel meer dingen die jij lekker vindt!
In mijn geval, maakte ik een reep van Candy Melts geheel in het Frozen thema!

DSC_0777-01

Wat heb je nodig:

  • witte en blauwe Candy Melts
  • Bijpassende strooisels – ik gebruikte sneeuwvlokjes
  • bakpapier

DSC_0778-01

Smelt de Candy Melts au bain marie of in de magnetron!
Als je de magnetron gebruikt, zet het schaaltje dan steeds per 10 seconden in de magnetron.
Door gebruik van de magnetron kan de chocola al snel te heet worden en verbranden.

DSC_0779-01

Als het helemaal gesmolten is, giet je het op een stuk bakpapier.
Ik heb het op een bakplaat gelegd zodat het makkelijk op de pakken is.
Met de achterkant van een lepel roer je het voorzichtig door elkaar zodat je een mooi patroon krijgt!

DSC_0780-01

Strooi daarna (de gewenste) strooisels er op.
Wiebel een beetje met het bakpapier heen en weer zodat de strooisels er goed opgeplakt zitten.
Laat het dan, buiten de koelkast, goed hard worden.
Dit kan wel een paar uur duren.

DSC_0801-02

Als het helemaal uitgehard is, kun je het (voorzichtig) in stukken snijden.
Leg het op een schaaltje en zie hier… echte ijsstukken!

Veel plezier met maken (en opeten)!

3 Comments on How To – Frozen Theme Candy Bark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *