Ik moet eerlijk bekennen,
ik had nog nooit Franse Uien Soep op….
Maar toen ik pas geleden een foto voorbij zag komen op Facebook,
wilde ik het toch eens proberen te maken.
En het was zo lekker dat ik het recept vandaag met jullie deel!

Je moet er wel even de tijd voor nemen,
maar het resultaat is heerlijk…

Wat heb je nodig:

600 gram uien
1 teen knoflook
2 eetlepels bloem
1,2 liter runderbouillon
1 theelepel tijm
25 gram boter
peper en zout

 

Hoe maak je het:

Doe de boter in een soeppan en laat deze smelten.
Daarna doe je de uien er bij.
Laat deze, op een laag vuur, zacht en gaar worden.
dat kan wel 30 minuten tot 45 minuten duren.

Als de uien helemaal zacht, gaar en wat bruinig zijn doe je de knoflook en te tijm er bij en laat je deze even meebakken.
Roer de bloem er door heen en laat ook deze een beetje gaar worden.
Blus het af met de bouillon en breng alle nog even aan de kook.
Wel goed roeren want er kunnen klontjes ontstaan van de bloem…

Laat de soep nog even 10 minuten trekken en klaar is de soep!

Om het helemaal af te maken leg je er nog een kaascrouton boven op.
Deze maak je door een stokbrood in sneetjes te snijden en er kaas op te leggen.
Even onder de grill of in de hete oven en totdat de kaas gesmolten is,
en dan leg je hem in de soep….

Eet Smakelijk!

Geertje

1 comment on “Franse Uien Soep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *