20150712_151608

Het wordt weer vroeg donker ‘s avonds en natuurlijk een stuk frisser.
Het is daarom ook geen cocktail seizoen meer, maar meer weer voor lekkere warme chocolademelk met n stukje warme appeltaart.
Deze heb ik dus gisteren gemaakt.
Hieronder het recept:

Dit heb je nodig:

– 450 gram zelfrijzend bakmeel
– 300 gram boter
– 240 gram witte basterdsuiker
– 1 ei
– beetje paneermeel (staat niet op de foto)
– 60 gram kristalsuiker
– kaneel
– 1 tot 1,5 kg zure appels bijvoorbeeld Goudreinet
– een springvorm

 Laat de boter alvast een uurtje voor je gaat bakken buiten de koelkast staan.
Zo wordt hij wat zachter.
Vergeten?
Geen probleem, zet hem even 30 seconden in de magnetron.

Doe de bakmeel en de basterdsuiker in een kom.
Doe hierna de boter erbij en kneden maar.

Als je merkt dat alles te droog blijft en je er geen compact deeg van kan maken, doe er dan een beetje opgeklopt ei bij.
Let op!
Doe niet het hele ei erbij want je het nog wat aan het einde nodig.

Kneed door tot je een compact deeg hebt en alle ingrediënten gemengd zijn.

 Smelt wat boter en vet de bodem en de rand van de springvorm goed in.

Pak een deel van het deeg en verdeel dit met je hand over de bodem.

Als de bodem helemaal bedekt is, pak je kleine stukjes deeg en duw je die tegen de rand van de springvorm aan.

Het ziet er dan zo uit!
Zorg dat er geen openingen zitten tussen het deeg van de bodem en het deeg van de rand.

Verdeel wat paneermeel over de bodem.
Dit zorgt er voor dat het vocht uit de appels niet in de bodem trekt en je dus geen kleffe bodem krijgt.
Zorg dat de gehele bodem bedekt is.

Snijd de appels in dunne partjes en doe naar smaak kaneel en kristalsuiker overheen.

Verdeel de partjes netjes over de bodem.
Heb je nog partjes over, strooi deze er dan nog overheen.

Er zijn verschillende manieren om je taart af te werken.
Je kan het deeg wat je over hebt vermengen met nog wat zelfrijzend bakmeel, zodat het droge kruimels worden.
Je kan je deeg uitrollen en er reepjes uit snijden en deze er overheen leggen.
Ik heb gewoon een grote plak gemaakt en de taart helemaal afgesloten met deeg.
Doe als laatste nog wat opgeklopt ei over het deeg, zodat hij mooi gaat glanzen.

Doe de taart ongeveer 45 tot 60 minuten in de oven op 180 graden.

En klaar is je appeltaart!
Eet smakelijk!

X Geertje